|
Witam.Na wstępie przedstawię swoją sytuacje.Po nowym roku zamierzamy się pobrać z moją dziewczyną,poznaliśmy się ponad rok temu.Moja narzeczona nie posiada żadnego majątku ani oszczędności,ja natomiast ok.3 lata temu kupiłem działkę budowlaną do dnia dzisiejszego załatwiałem formalności związane z budową domu,projekt,uzgodnienia,zezwolenia itp.Wiem,że działka należeć po ślubie będzie do mnie,gdyż zakupiłem ją na długo przed poznaniem mojej przyszłej żony,ale co w przypadku jeżeli już po ślubie wybuduję na niej dom???Zaznaczam,że jeszcze przed ślubem mam zamiar uzyskać kredyt na budowę (kredyt tylko na mnie),włożę też w budowę wszystkie swoje oszczędności,czy dlatego,że kredyt biorę przed ślubem i tylko na siebie,oraz że działka kupiona była przed slubem,dom będzie tylko moją własnością,czy też ze względu na to że budowa zacznie się już kiedy będziemy małżeństwem dom będzie wspólny i żona w razie rozwodu będzie mogła żądać połowy wartości domu???Bardzo proszę o odpowiedż i z góry dziękuję.
|