Forum eprawnicy
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.
Zapomniałeś hasło?
Alimenty zaledwie 100zl miesiecznie. Podwyzszenie? (1 wejść)
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: Alimenty zaledwie 100zl miesiecznie. Podwyzszenie?
KaYLa90 (Użytkownik)
graphgraph
Użytkownik offline Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Alimenty zaledwie 100zl miesiecznie. Podwyzszenie? 2009/03/16 05:22 Oklaski: 0  
Witam.
Mam 19 lat i ucze sie w ZSO (Zespół Szkół Odzieżowych) w Krakowie, Chodze do III klasy technikum.
Moi rodzice sa po rozwodzie odkad skończyłam 4 miesiące, Mam brata o 2 lata starszego który zakończył nauke.
Mój ojciec od czasu rozwodu miał zatwierdzone alimenty w wysokości 100 zł na mnie i 120zl na brata. Nie płacił więc trzeba było zasięgnąć pomocy komornika. Moja mama wraz z rezygnacja brata z nauki wycofala alimenty na brata (ze wzgledów prawnych). Ja natomiast dalej dostaje marne 100 zl alimentów. Przy czym ojciec w ogule sie nie interesuje mną ani bratem mieszka 2 przystanki dalej. Do tego jednak nie mozna go zmusic nawet za pomocą sądu.
Chciałam jednak zapytać czy jako osoba pełnoletnia sama musze zlozyc wniosek o podwyzszenie alimentow czy moze to zrobic osoba ktorej dam pelnomocnictwo? I czy wiaze sie to z jakimis zeznaniami w sadzie? I czy w ogule mam szanse na podniesienie alimentów?
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Idź do góry Odpowiedz
Pobierz nagłówki ostatnich postów.