Forum eprawnicy
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.
Zapomniałeś hasło?
Odp.:Paszport dla dzieci (1 wejść)
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: Odp.:Paszport dla dzieci
Cann (Użytkownik)
graphgraph
Użytkownik offline Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Paszport dla dzieci 2008/10/13 17:51 Oklaski: 0  
Witam Wszystkich.
Mam pytanie a raczej prozbę o pomoc , rozstałem się z dziewczyną z którą mam 2 letniego syna. Ona chce wyjechac z synem do nowego chłopaka (którego zna 2 tyg!!!) do Angli (nie moge na to pozwolić zewzgledu ze gościa wcale nie zna) . Musi wyrobić paczport małemu ale do tego potrzebna moja zgoda. Czy jest możliwe zeby ona powiedziała że nie ma kontaktu z ojcem syna i jej wydadzą ten paszport lub jak pujdzie do sądu rodzinnego (oczywiscie stawie sie na sprawie) czy sąd zasadzi prawo do paszportu? Ja chce odwiedzać Syna i go zabierac na wekedy (płacić alimęty) (odwiedzam go co pare dni i co weked biore go do siebie , kupuje jedzenie pieluchy itp) no i oczywiscie staram się odzyskać obie moje miłosći.
Prosze o pomoc.
Dziekuje i Pozdrawiam...
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Wojciech Kłoskowski (Admin)
Admin
graph
Użytkownik offline Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Odp.:Paszport dla dzieci 2008/10/21 22:57 Oklaski: 5  
Generalnie władza rodzicielska przysługuje obojgu rodzicom i to oni decydują o wszystkich sprawach dziecka. Jeśli zaś nie mogą dojść do porozumienia to wówczas o tych kwestiach roztrzyga sąd.
Jeśli pana była partnerka w sposób przekonujący uzasadni potrzebę wyrobienia paszportu to sąd po przeprowadzeniu rozprawy, na którą otrzyma Pan wezwanie, najprawdopodobniej udzieli zgody na paszport. Pana sprzeciw sprowadzający się do argumantów przedstawionych w zapytaniu będzie nieuwzględniony
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Idź do góry Odpowiedz
Pobierz nagłówki ostatnich postów.