Forum eprawnicy
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.
Zapomniałeś hasło?
Pozew o paszport dla dziecka bez zgody ojca. POMOC (1 wejść)
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: Pozew o paszport dla dziecka bez zgody ojca. POMOC
Pawel79 (Użytkownik)
graphgraph
Użytkownik offline Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Pozew o paszport dla dziecka bez zgody ojca. POMOC 2008/09/08 06:02 Oklaski: 0  
Witam.

Troszeczkę się oczytałem na tym forach i mogę wnioskować, że wyrobienie paszportu dla dziecka bez zgody ojca nie jest jakiś duży problem...

Ale może pozwolę sobie przedstawić sytuację, która mnie spotkała...

Mieszkam od 4 lat na Wyspach Brytyjskich. Jakiś czas temu poznałem Kobietę. Po jakimś czasie stwierdziliśmy, że chcemy żyć razem i wychowywać jej synka razem. Problem jest taki iż jest ona nieszczęśliwą mężatką w trakcie rozwodu... Tzn w chwili obecnej mąż się wyprowadził od niej tzn został wyrzucony. Powodem brak, zainteresowania dzieckiem, brak miłości i zżycia oraz wiele innych powodów, które towarzyszą przy nieudanych małżeństwach.

Bardzo byśmy chcieli aby dziecko było z nami tutaj lecz aby wyrobić paszport należy uzyskać ZGODĘ OJCA. Ojciec powiedział, że nigdy na to nie wyrazi zgody. Pozew o rozwód mamy dopiero złożyć razem i starać się to jakoś przetrwać. Mimo tego, że łączy nas głębokie uczucie i chcemy żyć razem nie mogę poprosić moją partnerkę o to aby zostawiła syna z mama i przyjechała do mnie. Dziecko w wieku 3latek potrzebuje ciepła matki.

Sprawy nam się bardzo skomplikowały gdyż nie może wrócić na wyspy bez syna... Nie ma go nawet teraz z kim zostawić (mama partnerki też potrzebuje spokoju a dziecko mamy). A nie wracając jest to jednoznaczne z utratą pracy.

W skrócie co stoi na drodze:

Moja partnerka jest nadal w związku małżeńskim (w trakcie składania pozwu o rozwód bez znaczenia o czyjej winie)
Ojciec nie chce wyrazić zgody na paszport.

Czego pragniemy:

Założyć na nowo szczęśliwą rodzinę.

O co proszę:

Wskazanie kilku wskazówek:

Gdzie złożyć pozew o paszport.
Jak mniej więcej powinno to wyglądać i jaki najlepiej podać powód.
Jak zrobić to w najkrótszym czasie...

Proszę o pomoc z góry dziękuje.

Sam już nie wiem do kogo mam się zwrócić...
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Wojciech Kłoskowski (Admin)
Admin
graph
Odp.:Pozew o paszport dla dziecka bez zgody ojca. POMOC 2008/09/09 22:19 Oklaski: 5  
nie wiem na podstawie czego doszedł Pan do odmiennych wniosków, ale generalnie paszport dla dziecka nie jest łątwo wyrobić
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Pawel79 (Użytkownik)
graphgraph
Odp.:Pozew o paszport dla dziecka bez zgody ojca. 2008/09/21 09:22 Oklaski: 0  
Wyczerpująca odpowiedź. Chyba pomyliłem fora... Nie pytałem czy łatwo a może trudno wyrobić paszport lecz o poradę. Widzę, że pytanie które zadałem w poście wyżej przerasta Pańską wiedzę i uzyskałem wręcz głupią odpowiedź nie wnoszącą nic do tematu który założyłem...

Pozdrawiam.
joann (Użytkownik)
graphgraph
Odp.:Pozew o paszport dla dziecka bez zgody ojca. 2008/11/06 23:33 Oklaski: 0  
Witam.Mam podobna sytuacje,z tego co wiem to nie bedziecie mieli wiekszego problemu z paszportem.Jesli opieke ma mama to dziecko powinno byc tam gdzie Ona.Trzymam kciuki i pozdrawiam.
Pawel79 (Użytkownik)
graphgraph
Odp.:Pozew o paszport dla dziecka bez zgody ojca. 2008/11/12 01:30 Oklaski: 0  
Witam. Już niedługo się wyjaśni. Za 3 tyg odbędzie się pierwsza sprawa o Paszport, alimenty i o to przy kim ma dziecko przebywać... Mam nadzieję że wszystko się ułoży i będzie po naszej myśli... Jak coś to dam znać jak to wszystko się potoczyło, żeby czytelnicy mogli się doinformować bo na tutejszych adminach nie ma co polegać... Nie pałają zbytnio chęcią pomocy.

PS. Poszliśmy do Adwokata który właściwie wszystko załatwił sam i przy okazji powiedział że załatwi to przy kim ma dziecko przebywać i alimenty.

Potrzebny był akt urodzenia dziecka.

Pozdrawiam.

Edytowany przez: Pawel79, w: 2008/11/12 01:32
joann (Użytkownik)
graphgraph
Odp.:Pozew o paszport dla dziecka bez zgody ojca. POMOC 2008/11/14 16:45 Oklaski: 0  
Super ze udalo Wam sie natrafic na dobrego adwokata,sama szukam bezskutecznie.. Czekam na wiesci. Bedzie dooobrze.
Idź do góry Odpowiedz
Pobierz nagłówki ostatnich postów.