Forum eprawnicy
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.
Zapomniałeś hasło?
Odp.:Potrzebuje pilnie pomocy (1 wejść)
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: Odp.:Potrzebuje pilnie pomocy
kainka18 (Użytkownik)
graphgraph
Użytkownik offline Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Potrzebuje pilnie pomocy 2008/05/14 20:42 Oklaski: 0  
Prosze o pomoc. Jestem zatrudniona od 2 miesiecy u obecnego pracodawcy ktory prowadzi dwie stacje Pracodawca zwalnia sie z tej na ktorej jestem zatrudniona i nie dał mi wypowiedzenia o prace i powiedzial ze mnie nie zwolni bo proponuje mi prace na tej drugiej stacji. Czy pracodawca moze mnie nie zwolnic ?? Czy zgodne to jest z prawem??? pomocy
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Wojciech Kłoskowski (Admin)
Admin
graph
Użytkownik offline Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Odp.:Potrzebuje pilnie pomocy 2008/05/15 17:02 Oklaski: 5  
pracodawca może zmienić pani warunki pracy poprzez tzw. wypowiedzenie zmieniające.
W razie odmowy przyjęcia przez pracownika zaproponowanych warunków pracy lub płacy, umowa o pracę rozwiązuje się z upływem okresu dokonanego wypowiedzenia. Jeżeli pracownik przed upływem połowy okresu wypowiedzenia nie złoży oświadczenia o odmowie przyjęcia zaproponowanych warunków, uważa się, że wyraził zgodę na te warunki; pismo pracodawcy wypowiadające warunki pracy lub płacy powinno zawierać pouczenie w tej sprawie. W razie braku takiego pouczenia, pracownik może do końca okresu wypowiedzenia złożyć oświadczenie o odmowie przyjęcia zaproponowanych warunków.
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Idź do góry Odpowiedz
Pobierz nagłówki ostatnich postów.