Forum eprawnicy
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.
Zapomniałeś hasło?
Odp.:mieszkanie (1 wejść)
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: Odp.:mieszkanie
ania (Gość)
Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
mieszkanie 2008/03/04 00:23  
Witam prosze o pomoc a wlasciwie wrecz błagam o odpowiedz.Podalam bylego meza o podzial majatku chodzi glownie o mieszkanie ktore zostalo nabyte droga zamiany za doplata juz po slubie ale maz twierdzi ze to pierwsze mieszkanie on kupil sa bedac kawalerem i do tego mieszkania ja nie mam praw.Pytanie brzmi:czy ja i nasza wspolna 3dzieci mamy jakies sznse na to by byly maz mnie splacil czy faktycznie nic mi sie nie nalezy?
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Wojciech Kłoskowski (Admin)
Admin
graph
Użytkownik offline Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Odp.:mieszkanie 2008/03/07 19:44 Oklaski: 5  
jeżeli przedstawi pani więcej szczegółów to być może będę w stanie pomóc.
tutaj jedynie zasygnalizuję, iż sąd dokonuje podziału majątku współnego, a więc tego wszystkiego co zostało nabyte w trakcie małżeństwa. A więc mieszkanie jest raczej wspólne.
to że mąż miał mieszkanie przed ślubem wskazuje, iż poniósł on tzw. nakład z majatku odrębnego na majątek wspólny i może w trakcie tego postępowania żądać jego rozliczenia
nie dokońca jest dla mnie zrozumiałe także pytanie w zakresie spłat. W mojej ocenie możliwa jest wersja że to pani dostanie mieszkanie i będzie musiała spłacić męża
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Idź do góry Odpowiedz
Pobierz nagłówki ostatnich postów.