Forum eprawnicy
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.
Zapomniałeś hasło?
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: ślub cywilny
Ania160a (Użytkownik)
graphgraph
Użytkownik offline Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
ślub cywilny 2008/12/01 21:18 Oklaski: 0  
mam 17 lat chciałabym się dowiedzieć...czy mogę wziąć ślub cywilny ...nie jestem w ciąży..ani nic z tych rzeczy...po prostu ojciec nie daje mi i mojemu narzeczonemu żyć mówi że moja mama nas rozpuszcza i takie tam...my już myśleliśmy o ślubie znam,y się od dawna...słyszałam o takim czymś jak ślub za zgodą rodzica czy jet coś takiego???Proszę o szybką odpowiedz...
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Wojciech Kłoskowski (Admin)
Admin
graph
Odp.:ślub cywilny 2008/12/10 22:10 Oklaski: 5  
Art. 10. § 1 kodeksu rodzinnego i opiekuńczego - Nie może zawrzeć małżeństwa osoba nie mająca ukończonych lat osiemnastu. Jednakże z ważnych powodów sąd opiekuńczy może zezwolić na zawarcie małżeństwa kobiecie, która ukończyła lat szesnaście, a z okoliczności wynika, że zawarcie małżeństwa będzie zgodne z dobrem założonej rodziny.
czyli nie tylko ciąża umożliwia ślub przed ukończeniem 18 lat. należy wystąpić z wnioskiem do sądu
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
klon887 (Użytkownik)
graphgraph
Odp.:ślub cywilny 2011/07/05 22:49 Oklaski: 0  
Ważny jest jeszcze wiek narzeczonego!
Czasem pomoc prawna pomaga znalezc rozwiazanie
Idź do góry Odpowiedz
Pobierz nagłówki ostatnich postów.