Forum eprawnicy
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.
Zapomniałeś hasło?
wypowiedzenie umowy przedwstępnej (1 wejść)
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: wypowiedzenie umowy przedwstępnej
enes (Użytkownik)
graphgraph
Użytkownik offline Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
wypowiedzenie umowy przedwstępnej 2009/11/10 06:13 Oklaski: 0  
proszę o pomoc w następującej sprawie: obecnie mam podpisaną umowę o pracę na czas określony do końca roku, na chwilę obecną mam powysyłane CV do różnych firm, jedna z nich wyraziła chęć zatrudnienia mnie, ale od 21.01.2010r i zaproponowała umowę przedwstępną, na której jak najszybsze podpisanie bardzo naciska. Moje pytanie jest następujące czy taką umowę przedwstępną można wypowiedzieć jeszcze przed podpisaniem właściwej umowy? Jakie są tego konsekwencje?
treść umowy wygląda następująco:
1. Pracownik i Pracodawca zobowiązują się do zawarcia umowy o pracę, na okres próbny 3 miesiące, w ramach której Pracodawca zatrudni pracownika na stanowisku asystenta działu handlowego.
2. Pracownik będzie świadczył pracę w pełnym wymiarze czasu pracy.
3. Wynagrodzenie pracownika będzie wynosić brutto ..... .
4. Miejscem świadczenia pracy będzie biuro firmy ... oraz na terenie całego kraju w przypadku delegacji służbowych.
5. Pracownik rozpocznie świadczenie pracy nie później niż do 21 stycznia 2010 roku.
6. Pracodawca zobowiązuje się do zawarcia przyrzeczonuej umowy o pracę nie później niż do 21 stycznia 2010 roku.
7. Wszelkie zmiany niniejszej umowy wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności.
8. Umowę sporządzono w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach po jednym dla każdej ze stron.

Bardzo proszę o pilną pomoc
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Idź do góry Odpowiedz
Pobierz nagłówki ostatnich postów.