Forum eprawnicy
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.
Zapomniałeś hasło?
Witam. Pracuje w firmie społka jawna. umowa o ... (1 wejść)
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: Witam. Pracuje w firmie społka jawna. umowa o ...
krzysi33k (Użytkownik)
graphgraph
Użytkownik offline Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Witam. Pracuje w firmie społka jawna. umowa o ... 2008/08/08 20:41 Oklaski: 0  
Witam. Pracuje w firmie społka jawna, mam umowe o prace,
zarabiam minimum oraz dodatki ktore wogole nie sa opisane nigdzie. czyli tak narpawde jak szefowi sie podoba tyle daje i obcina czasem za jedna rzecz wiecej jakby za wszystkie. wogole nie znam sie na prawie pracy. czy nie powinieniem miec w umowie wypisane ile zarabiam normalnie i ile wynysza moje dodatki i za co one sa?? i czy to powinien mi dac szef czy tez kadrowa ??

w firmie mamy grafik, fimra pracuje od pon do soboty, czy moge rzadac co 2giej soboty wolnej w grafiku ??

ogolnie czy istnieje jakis urzad ktory moze sprawdzic moja firme czy nie lamie ona praw pracy i pracowników.

pozdrawiam. krzysztof
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
mariusz.jurczewski (Użytkownik)
graphgraph
Użytkownik offline Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Odp.:Witam. Pracuje w firmie społka jawna. umowa o 2008/08/11 05:07 Oklaski: 0  
1. Państwowa Inspekcja Pracy -

2. Co do wysokosci wynagrodzenia to sam Pan napisał ze jest to najnizsza krajowa.

3. Te dodatki ktore Pan dostaje to potocznie okreslana premia uznaniowa i zazwyczaj o jej wysokosci w umowie nic nie jest wspomniane (stad uznaniowa)

4. Obowiazuje 40 godzinny tydzien pracy, za kazde nadgodziny powinien miec Pan zapłacone- domyslam sie ze te "premie uznaniowe" są wynagrodzeniem za nie. Kwestia wolnych dni: teoretycznie może Pan rzadac wolnego dnia. Z tym ze nie musi to być sobota. Kwestia dogadania się z pracodawcą.

pozdrawiam
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Idź do góry Odpowiedz
Pobierz nagłówki ostatnich postów.