Forum eprawnicy
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.
Zapomniałeś hasło?
Odp.:poczta elektroniczna (1 wejść)
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: Odp.:poczta elektroniczna
Anita (Gość)
Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
poczta elektroniczna 2008/01/25 02:12  
Wtam
Mam pytanie jwk wygląda sprawa z pocztą elektroniczną?
Chodzi mi tu o to że otwarłam sobie e-maila pod imieniem i naswiskiem znajomej. Z tego e-maila wysyłałam wiadomości, ale te wiadomości nie były w charakterze groźby ani nic tego typu poprostu były to e-maule miłosne. Osoba która je dostawała odpisała, że podawanie za kogoś innego jest karalne i że wystąpi do prokuratury z tym. Gdyż twierdzi że tymi e-mailami chce zburzyć jego życie osobiste. Chciałam zaznaczyć też że osoba która dostawała te e-maile włamała mi się na tego emaila i przyznała się w mailu do mnie. Proszę o poradę i pomoć czy żeczywiście grozi mi jakaś kara za zalogowanie się pod innym inieniem i nazwiskiem niż rzeczywistości. I czy jest możliwość sprawdzenia i dojścia kto wysyłał te wiadomości ??? proszę z całego serca o pomic
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
jafeth (Użytkownik)
graphgraph
Użytkownik offline Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Odp.:poczta elektroniczna 2008/01/28 16:30 Oklaski: 0  
Według mnie to to nie jest przestępstwo założyć sobie skrzynkę pocztową z innym imieniem i nazwiskiem. W końcu to może być pseudonim, nikt nam w sieci nie może kazać podawać rzeczywistych danych.

Po drugie, nie można udowodnić kto wysyłał danego maila, można jedynie dojść z jakiego komputera była wysyłana wiadomość.

Po trzecie to piszesz, że ten znajomy włamał Ci się na tą skrzynkę a to jest już przestępstwo i to karalne więc bardziej to on jest zagrożony :)

Więc spokojnie i pozdrawiam :)
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Idź do góry Odpowiedz
Pobierz nagłówki ostatnich postów.