Forum eprawnicy
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.
Zapomniałeś hasło?
Posiedzenie w sprawie zarządzenia wykonania kary (1 wejść)
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: Posiedzenie w sprawie zarządzenia wykonania kary
nata220 (Użytkownik)
graphgraph
Użytkownik offline Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Posiedzenie w sprawie zarządzenia wykonania kary 2010/04/15 16:56 Oklaski: 0  
Witam

Mój chłopak ma w sumie 3 wyroki w zawieszeniu.
Dwa o to samo. Jeden 2 na 5 z 2005 roku , drugi 1,6 na 3 z 2007 roku co oznacza że popełnił to przestępstwo w okresie próby i to obydwa za pobicie. Natomiast trzeci ma za jazdę po alkoholu co prawda znikome ilości bo przekroczył chyba o 0,01 ale jednak. Nie pamiętam jaki to było wyrok ale na pewno był w zawieszeniu + grzywna.

Pierwszy wyrok 2 na 5 odwiesili mu obligatoryjnie bo są to podobne przestępstwa. Napisaliśmy zażalenie sąd okręgowy pozostawił wyrok w mocy. Potem napisaliśmy odroczenie, sąd odroczył na 6 miesięcy potem znów odroczył na 6 miesięcy. Niestety po roku sąd nie zawiesił wyroku i znowu pisaliśmy zażalenie, sąd pozostawił wyrok w mocy. Znów pisaliśmy odroczenie ale przyszło pismo że właśnie temu odroczeniu nie nadano biegu. Co to oznacza? I razem z tym przyszło drugie pismo z wezwaniem na posiedzenie w sprawie zarządzenia wykonania kary pozbawienia wolności. Czy to może oznaczać że odwieszą mu drugi wyrok za pobicie ten 1,6 na 3 albo ten za prawko ? Co mamy robić nie wiemy co z tym odroczeniem a teraz jeszcze to drugie pismo o zarządzenie wykonania kary.

BŁAGAM O NAŚWIETLENIE MI I WYJAŚNIENIE POWYŻSZEJ SYTUACJI JESTEM W ROZPACZY :(
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Idź do góry Odpowiedz
Pobierz nagłówki ostatnich postów.