Forum eprawnicy
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.
Zapomniałeś hasło?
Wyrok zaoczny pozbawienia wolności (1 wejść)
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: Wyrok zaoczny pozbawienia wolności
budvolt (Użytkownik)
graphgraph
Użytkownik offline Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Wyrok zaoczny pozbawienia wolności 2009/02/09 17:11 Oklaski: 0  
Witam.
Od roku 2003 miałem dwa wyroki zaoczne z art209 kk o których dowiadywałem się od kuratorów sądowych gdyż wezwania i wyroki były wysyłane na adres którego w mojej miejscowości nie ma. byłem poszukiwany w 2007 i 2008 roku przez policję do ustalenia miejsca zamieszkania w kolejnej sprawie z w/w artykułu. Pomimo to sąd wysyłał wezwania po raz kolejny na adresy wzięte niewiadomo skąd. W aktach widziałem te adresy gdy zostałem zatrzymany i doprowadzony do KMP i po raz kolejny podawałem poprawny adres. W lipcu zeszłego roku moja żona odebrała wezwanie ( już na adres prawidłowy) do odbycia przeze mnie kary 6 miesięcy pozbawienia wolności od dnia 30.06. która została na mnie nałożona znowu wyrokiem zaocznym. Do tej pory pisane przeze mnie pisma odwoławcze nie przyniosły rezultatu, gdyż sąd uznawał wszystkie odwołania bezpodstawne z powodu przekroczenia ustawowych terminów. Zostałem pozbawiony wszelkich praw do obrony i odwołania. Czy taka sytuacja powinna mieć miejsce? Czy podawanie kilkukrotnie mojego prawidlowego adresu jest nie wiarygodne dla sądu? Czy powinienem wstawić się do ZK odsiedzieć karę czy powinienem dalej starać się " walczyć" z nielojalnym sądem?
Proszę o odpowiedź.
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Wojciech Kłoskowski (Admin)
Admin
graph
Odp.:Wyrok zaoczny pozbawienia wolności 2009/02/18 01:50 Oklaski: 5  
nie ma pan za bardzo możliwości żeby dalej walczyć. Jeśli sie pan nie stawi to doprowadzą
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
budvolt (Użytkownik)
graphgraph
Odp.:Wyrok zaoczny pozbawienia wolności 2009/05/13 02:36 Oklaski: 0  
myślałem, że to forum jest poważniejsze ale widzę że się pomyliłem. Dostałem tu tylko odpowiedź jaką daje 50% adwokatów w Polsce............. nie da się. Może zagląda na to forum jakiś prawnik który jest w stanie złożyć skargę o ponowne rozpatrzenie sprawy przez sąd w województwie dolnośląskim.
Idź do góry Odpowiedz
Pobierz nagłówki ostatnich postów.