Forum eprawnicy
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.
Zapomniałeś hasło?
Zarządzenie wykonania kary pozbawienia wolności (1 wejść)
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: Zarządzenie wykonania kary pozbawienia wolności
kolo (Użytkownik)
graphgraph
Użytkownik offline Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Zarządzenie wykonania kary pozbawienia wolności 2008/11/02 22:00 Oklaski: 1  
Witam. 4 lata temu otrzymałam wyrok zaoczny 1 roku pozbawienia wolności w zawieszeniu na 3 lata i zadośćuczynienie (spłatę długu). Nie miałam z czego spłacać bo nie pracuję, jestem bez żadnych dochodów, jestem inwalidą i osobą niepełnosprawną w stopniu umiarkowanym.Nasza 5 osobowa rodzina utrzymuje się tylko z dochodów męża.Teraz dostałam wezwanie do sądu grodzkiego na rozprawę w przedmiocie zarządzenia kary pozbawienia wolności.
Czy mogę wnieść o dalsze zawieszenie kary pozbawienia wolności na jakiś czas z uwagi na stan zdrowia i małe dziecko(8lat) które tez nie jest zdrowe (moczenie nocne, i leczy się u neurologa)??proszę o szybką odpowiedz bo nie wiem co robić.Czy wskazane jest wynajęcie adwokata.
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Wojciech Kłoskowski (Admin)
Admin
graph
Odp.:Zarządzenie wykonania kary pozbawienia wolności 2008/11/04 21:55 Oklaski: 5  
nie jestem pewien czy nie pomylono w zapytaniu dat. skoro wyrok zaoczny był 4 lata temu i zawieszono karę na 3 lata to nie widzę problemu
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
kolo (Użytkownik)
graphgraph
Odp.:Zarządzenie wykonania kary pozbawienia wolności 2008/11/05 00:43 Oklaski: 1  
Dziękuję za szybką odpowiedz. W zapytaniu daty nie są pomylone właśnie w maju 2004r. zapadł wyrok zaoczny w zawieszeniu na 3 lata pod warunkiem zadośćuczynienia(spłata długu). Teraz dostałam wezwanie na 12 listopada do sądu Grodzkiego na posiedzenia w przedmiocie zarządzenia kary pozbawienia wolności. Bardzo się boje, że z sali sądowej mogę już nie wrócić, jakby nie by nie było problemu to po co by mnie wzywali (stawiennictwo obowiązkowe). Czy mogą mi ten dług zamienić na karę pozbawienia wolności i czy mogę prosić sąd o przedłużenie okresu spłaty długu na jakiś okres. Korzystam z tej porady gdyż jestem bezrobotna. Proszę o szybką odpowiedz.
Barbie (Użytkownik)
graphgraph
Odp.:Zarządzenie wykonania kary pozbawienia wolności 2008/12/30 08:28 Oklaski: 1  
Jeżeli wyrok był 4 lata temu to nie można go odwiesić. Wyrok w Twoim przypadku można by odwiesić przez okres próby 3 lat + 6 miesięcy. Wydaje mi się że jednak pomyliłeś daty bo w innym wypadku odwieszenie byłoby niezgodne z prawem.
W sytuacji gdy zostanie Ci odwieszony wyrok możesz w terminie 7 dni złożyć zażalenie. Jeśli zażalenie nie pomoże to można złożyć wniosek o odroczenie wykonania kary - oczywiście musi być dobrze uzasadniony
Idź do góry Odpowiedz
Pobierz nagłówki ostatnich postów.