Forum eprawnicy
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.
Zapomniałeś hasło?
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: Prawo Jazdy
Błażej Krupa (Użytkownik)
graphgraph
Użytkownik offline Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Prawo Jazdy 2008/10/08 04:56 Oklaski: 0  
Witam serdecznie

Mam dwa pytania.

Jeśli osobnik kierował samochód pod wpływem alkoholu i zabrano mu prawo jazdy na okres 1 roku to czy będzie zobligowany do ponownego zdania egzaminu?

W liście nadesłanym z sądu jest napisane, iż jeśli prawo jazdy zostanie zabrane na okres przekraczający jeden rok to należy ponownie zdać egzamin.

Według mnie w tym przypadku nie należy zdawać ponownie egzaminu, gdyż okres 1 roku nie jest okresem przekraczającym 1 rok, bo to by był okres np. rok i jeden dzień.

Drugie pytanie.

Słyszałem, iż po upływie połowy okresu zabrania prawo jazdy można się ubiegać o ich wcześniejszy zwrot, gdy się odpowiednio udowodni, że są one np. niezbędne do wykonywania pracy. Czy jest to prawda?

Proszę o odpowiedź fachowców w tej dziedzinie.

Pozdrawiam
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Wojciech Kłoskowski (Admin)
Admin
graph
Odp.:Prawo Jazdy 2008/10/21 22:50 Oklaski: 5  
co do drugiej części pytania należy udzielić odpowiedzi twierdzącej z tym zaznaczeniem, iż przesłąnki są inne niż Pan wskazuje.
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Błażej Krupa (Użytkownik)
graphgraph
Odp.:Prawo Jazdy 2008/10/22 16:47 Oklaski: 0  
Dosyć niejasno się Pan wyraził. Czy mógłby Pan napisać konkretnie co ma Pan na myśli? W szczególności jeśli chodzi o "przesłanki są inne niż Pan wskazuje". Pozdrawiam
Wojciech Kłoskowski (Admin)
Admin
graph
Odp.:Prawo Jazdy 2008/10/22 17:02 Oklaski: 5  
jasne porady są płatne
Idź do góry Odpowiedz
Pobierz nagłówki ostatnich postów.