Forum eprawnicy
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.
Zapomniałeś hasło?
Uprawinenia a firma (1 wejść)
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: Uprawinenia a firma
Michał (Gość)
Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Uprawinenia a firma 2008/02/06 16:28  
Chcę założyć firmę instalującą instalacje elektryczne w domkach jednorodzinnych. Firma ma byc zarejestrowana na moją żonę. Czy żona może mieć firmę elektryczną nie mając uprawnien elektrycznych?
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Michał (Gość)
Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Odp.:Uprawinenia a firma 2008/02/18 16:38  
Michał napisał:
Chcę założyć firmę instalującą instalacje elektryczne w domkach jednorodzinnych. Firma ma byc zarejestrowana na moją żonę. Czy żona może mieć firmę elektryczną nie mając uprawnien elektrycznych?
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Odp.:Uprawinenia a firma 2008/02/29 02:07  
Z ustawy o swobodzie działalności gospodarczej wynika, iż podejmowanie, wykonywanie i zakończenie działalności gospodarczej jest wolne dla każdego na równych prawach, z zachowaniem warunków określonych przepisami
prawa.
Rozpoczęcie działalności jest możliwe po uzyskaniu wpisu do Ewidencji Działalności Gospodarczej. Jedynie do podejmowania i wykonywania niektórych działalności niezbędne są odpowiednie kwalifikacje lub może wiązać się dodatkowo z obowiązkiem uzyskania przez przedsiębiorcę koncesji albo wpisu do rejestru działalności regulowanej. Takich wymagań nie stawia się w stosunku do firmy instalującej instalacje elektryczne.
pektusa (Użytkownik)
graphgraph
Użytkownik offline Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Odp.:Uprawinenia a firma 2009/02/26 02:01 Oklaski: 0  
a jezeli chcialbym zalozyc firme budowlana i wziasc na to dotacje, czy potrzebne jest wyksztalcenie lub uprawnienia? bo wydaje mi sie ze tak.
TDMT (Użytkownik)
graphgraph
Użytkownik offline Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Odp.:Uprawinenia a firma 2009/09/15 01:50 Oklaski: 0  
Potrzebuję firmy prawniczej, która założy mi po rozsądnej cenie piętnaście
spółek komandytowo-akcyjnych.

Mój doradca podatkow opracował koncepcję użycia takich spółek.

W necie znalazłam tylko jedną firmę która reklamuje się,
że zakłada takie spółki

http://www.zakladanie-spolek.pl/komandytowo-akcyjnych.html

Macie z nimi jakieś doświadczenia? Możecie jeszcze kogoś polecić?
Idź do góry Odpowiedz
Pobierz nagłówki ostatnich postów.