Forum eprawnicy
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.
Zapomniałeś hasło?
o zapłatę po zakończeniu sprawy spadkowej ? (1 wejść)
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: o zapłatę po zakończeniu sprawy spadkowej ?
kicia_tgk (Użytkownik)
graphgraph
Użytkownik offline Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
o zapłatę po zakończeniu sprawy spadkowej ? 2009/11/01 19:46 Oklaski: 0  
witam.

Niedawno zakończyła sie sprawa spadkowa która trwała 8 lat. Dwie osoby miały testament i ja zostałam jedyną spadkobierczynią spadku jednak przez cały okres trwania sprawy zamieszkiwała w mieszkaniu uczestniczka postępowania której testament został uznany za niewazny czy w związku z tym moge domagać się zapłąty za wszystkie lata zamieszkiwania w tym loklau?

Osoba ta wynajmowała mieskzanie przez 8 lat, miała z tego ogromne korzyści (około 100 000 zł) ;/ a ja teraz ze nie dość że nie moge się pozbyć dzikich lokatorów to jeszcze musze płacić długi bo nie był płacony czynsz i jestem stratna na ogromną kwotę bo nie miałam dostępu do mieszkania a równie dobrze też mogłabym je wynajmować lub nawet zamieszkać ;/

prosze o rade..

i pytanie jedno pytanie...

czy jest to mozliwe żeby ta osoba mogła się tam zameldować na stałe? bo dowiedziałam się, że decyzją administracyjną tak się stało ale ja nawet nic o tym nie wiedziałam..

czy ja jesli też mam meldunek i prawomocne postanowienie moge włamać się do mojego mieszkania zmieniając zamki i zamieszkać tam?

wiem ze to jest niezgodne w prawem ale nie chce się juz bawić w sądy bo sama sprawa spadkowa trwała tyle że juz cierliwość człowiekowi się kończy :( mam mieszkanie a nie moge z niego korzystać a sama musze wynajmować bo nie mam gdzie mieszkać :(

dziekuje z góry za odpowiedzi....
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Idź do góry Odpowiedz
Pobierz nagłówki ostatnich postów.