|
mam pytanie , kupiłam sprzet agd od domokrążcy , z umowy wynika ze w terminie 10 dni mam prawo do odstąpienia od umowy bez podania przyczyny i tak tez zrobiłam .Chciałabym wiedzieć czy firma ma podac mi pisemnie termin i miejsce zwrotu sprzetu i ile mam dni w/g ustawy na dostarczenie zakupionego towaru?Zadzwonili do mnie z firmy iz otrzymali moje pismo i nakazali do dnia jutrzejszego zwrócic towar w innym wypadku nie dostane zwrotu wpłaconej zaliczki a reszte kwoty niezapłaconej skredytuja mi . prosiłam o podanie terminu na pismie , to zostałam zakrzyczana , a jak prosiłam o podanie terminu w przyszłym tygodniu ,poniewaz pracuje i musze załatwic sobie dzień wolu ,a nie jest to mozliwe z dnia na dzień to pan powtórzym ze zostane skredytowana i sie wyłaczył.Proszę mi odpowiedzieć co mam w takim wypadku zrobić , dziękuje z góry za jasna i czytelna dla mnie odpowiedz Chciałabym jeszcze dodac ,ze zostałam poinformowana ,że mam 14 dni na oddanie sprzetu od daty zakupu ,czego nie ma w umowie , jesli tak czy w te 14 dni wliczane sa soboty i niedziele
Edytowany przez: bea_1966, w: 2008/10/02 01:20
|