Forum eprawnicy
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.
Zapomniałeś hasło?
Żle wydana faktura-co mogę zrobić? (1 wejść)
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: Żle wydana faktura-co mogę zrobić?
wieiwo (Użytkownik)
graphgraph
Użytkownik offline Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Żle wydana faktura-co mogę zrobić? 2010/01/08 04:13 Oklaski: 0  
Pozwolę sobie jeszcze raz ponowić zapytanie, gdyż poprzednio zarejestrowałam się jako gość i znikły mi wszystkie odpowiedzi.

Witam więc ponownie-proszę o poradę w następującej kwestii. W maju 2009 r. dokonałam zakupu okien i drzwi do mojego domu wraz z usługą wstawienia w/w. Otzymałam fakturę na kwotę ok.7400 zł z czego vat (22%) wynosił ok.1400 zł. W tym roku zabrałam się za wypełnienie druku wzm celem rozliczenia w US. Dopiero w tej chwili zorientowałam się, że na fakturze otrzymanej ze sklepu mam wyszczególnioną tylko usługę na w/w kwotę bez rozdziału na koszt drzwi i okien. Z tego tytułu poniosłam stratę z odzyskania vatu na ok.700-800 zł. Sklep, do którego zwróciłam sie z tą sprawą twierdzi, że nie może wystawić mi faktury korygującej ale jedynie jakieś specyfikacje, których i tak Urząd Skarbowy nie weźmie mi pod pod uwagę. A sklep moje okna i drzwi rozpisał sobie w jakieś przychody i rozchody. Nic mi to nie mówi, wiem tylko, że ja z tego tytułu poniosę dużą stratę. Co mogę zrobić w takiej sytuacji, czy sklep może czy wręcz powinien na moją prośbę skorygować mi moją fakturę. Tłumaczą sie też że przez to cały rok musieliby zmieniać i liczyć wszystko od początku. Ale co mnie to obchodzi. Wydaje mi się, że jest to niedopuszczalne. Proszę o odpowiedź co mogę zrobić w tej sprawie. Z góry dziękuję za radę.
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Idź do góry Odpowiedz
Pobierz nagłówki ostatnich postów.