Forum eprawnicy
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.
Zapomniałeś hasło?
Wezwanie do zapłaty, proszę o pomoc (1 wejść)
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: Wezwanie do zapłaty, proszę o pomoc
olka29 (Użytkownik)
graphgraph
Użytkownik offline Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Wezwanie do zapłaty, proszę o pomoc 2009/03/30 20:07 Oklaski: 0  
Proszę o pomoc w następującej kwestii. Prawie 10 lat temu podpisalam umowę o świadczenie usług z Erą. W pewnym momencie zerwałam umowę z powodu nieprawidłowości w otrzymanym rachunku, wg mnie otrzymałam zbyt duży (mimo prób wyjaśnień, Era nie chciała zmienić kwoty na fakturze). Nie zapłaciła, sprawa trafiła do sądu i komornika. Ponieważ w tamtym okresie nie pracowałam, komornik sprawę zawiesił (do zapłaty było ok 400zł). Minęło prawie 10 lat. W tym czasie nie otrzymałam żadnych informacji od Ery, ani komornika, żadnych ponagleń, wezwań do zaplaty. Dziś otrzymałam informację że odbyło się postępowanie przeciwko mnie i muszę zapłacić 3 tyś. Czy Era mogła tak postąpić?
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Wojciech Kłoskowski (Admin)
Admin
graph
Odp.:Wezwanie do zapłaty, proszę o pomoc 2009/04/02 23:27 Oklaski: 5  
Skoro prawie 10 lat temu była sprawa w sądzie i u komornika to jeszcze się ona nie przedawniła. Termin przedawnenia wysnosił 10 lat i skutek podjęcia kolejnych czynności przez Erę jego bieg został przerwany
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
olka29 (Użytkownik)
graphgraph
Odp.:Wezwanie do zapłaty, proszę o pomoc 2009/04/05 19:15 Oklaski: 0  
Trudno :( dziękuję za odpowiedz.
Idź do góry Odpowiedz
Pobierz nagłówki ostatnich postów.