Forum eprawnicy
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.
Zapomniałeś hasło?
Była żona żąda pieniędzy (1 wejść)
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: Była żona żąda pieniędzy
agnieszkaldz24 (Użytkownik)
graphgraph
Użytkownik offline Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Była żona żąda pieniędzy 2008/12/31 23:11 Oklaski: 0  
moja była żona przysłała mi pismo od prawnika że po rozstaniu-2003r rozwód mieliśmy pod koniec 2004r pożyczyła od pracodawcy pieniądze na utrzymanie siebie i dzieci(zaznaczam że cały czas ona pracuje)ja płacę alimenty .żąda ode mnie 15000 rzekomo spłacała jeszcze jakieś nasze długi...ale ja nic o tym niewiem.poza tym mieszka cały czas w domu mojej matki nie ponosząc żadnych kosztów(czynszu ,prądu,) czy będę musiał oddać jej jakieś pieniądze?skoro w tym piśmie twierdzi że pożyczka była na utrzymanie rodziny a niedawno kupiła sobie auto? pomóżcie!!!!

Edytowany przez: marketing, w: 2009/01/07 21:53
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Wojciech Kłoskowski (Admin)
Admin
graph
Odp.:Była żona żąda pieniędzy 2009/02/18 01:49 Oklaski: 5  
a była sprawa o podział majątku ?
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
agnieszkaldz24 (Użytkownik)
graphgraph
Odp.:Była żona żąda pieniędzy 2009/03/10 02:03 Oklaski: 0  
niestety nie było takiej sprawy...czy to oznacza że będę musiał oddać pieniądze o których pożyczeniu nic nie wiedziałem???
stefasy0 (Użytkownik)
graphgraph
Odp.:Była żona żąda pieniędzy 2009/06/15 21:48 Oklaski: 0  
Czy podpisaliście rozdzielność majątkową po rozstaniu? Jeśli nie to dopiero rozwód ją zniósł. Jeśli nie mieliście rozdzielności majątkowej to żona aby uzyskać od Ciebie jakiekolwiek pieniądze musi założyć sprawę cywilną i wystawić Ci sądowe wezwanie do zapłaty. Ot tak, twarzą w twarz, telefonicznie czy mailowo nic nie może C zrobić. Poza tym ona to zobowiązanie zaciągnęła u swojego pracodawcy, który nie ma prawa żądać od Ciebie spłaty tylko od niej. Ważne jest też to czy płaciłeś dobrowolne alimenty od czasu rozstania do rozwodu. Jesli tak to nie masz czego się obawiać. Poza tym zanim cokolwiek zrobisz, zażądaj dowodów rzekomo zaciągniętych zobowiązań.
Idź do góry Odpowiedz
Pobierz nagłówki ostatnich postów.