Forum eprawnicy
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.
Zapomniałeś hasło?
Odp.:klauzula wykonalnosci (1 wejść)
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: Odp.:klauzula wykonalnosci
Silvana (Użytkownik)
graphgraph
Użytkownik offline Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
klauzula wykonalnosci 2008/11/28 08:18 Oklaski: 0  
oczywiscie wiadomo ze musi byc ona na wyroku aby móc np dalej sciagac przez komornika alimenty lub inne rzeczy...

mam problem : rodzice sie rozwiedli ojciec płaci alimenty ale od 2 lat powinny byc przelewane na moje konto(mam 20lat) niestety ani matka ani ojciec nie zgadzaja sie na to ojciec dalej chce przelewac pieniadze matce... zyje w domu jak studentka za wszystko musze płacic rozliczac sie... chociaz matka pobiera moje alimenty...

i teraz sedno sprawy: matka nie chce mi dac wyroku z klauzula wykonalnosci... bo nie chce stracic tych alimentów... ja juz odpis wyroku otrzymałam ale niestety bez klauzuli nie dam rady nic zrobic

moje pytanie: jak napisac taki wniosek w którym zaznacze ze matka nie chce dac wyroku przez co nie jestem w posiadaniu klauzuli wykonalnosci na odpisie wyroku.... czy mozna jakos klauzule wykonalnosci przepisac?? ( w sensie zeby odnossila sie do czesci wyroku -moich alimentów i abym ja te klauzule otzymała jestem pełnoletnia wiec chyba byłoby takie wyjscie?? no i jak to napisac.. ahh ciezka sprawa

prosze o kontakt gg2838584,mail: jessica-88@wp.pl jesli ktos wie jak mi pomóc
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Wojciech Kłoskowski (Admin)
Admin
graph
Użytkownik offline Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Odp.:klauzula wykonalnosci 2008/12/10 22:01 Oklaski: 5  
Niestety tytuł wykonawczy czyli wyrok opatrzony klauzulą wykonalności może być tylko 1. Proponuję wystąpić do sądu rodzinnego o zmianę sposobu płatności alimentów a sąd uwzględni pani argumenty
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Idź do góry Odpowiedz
Pobierz nagłówki ostatnich postów.