Forum eprawnicy
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.
Zapomniałeś hasło?
Niezapłacone mandaty (1 wejść)
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: Niezapłacone mandaty
Seba77 (Użytkownik)
graphgraph
Użytkownik offline Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Niezapłacone mandaty 2008/11/02 20:04 Oklaski: 0  
Witam.
Niedawno odwiedził mnie poborca z urzędu skarbowego,chodzi o mandaty za spożywanie alkoholu,przez 2 lata uzbierało się tego 1600 zł (jakoś nigdy się nie kryłem z piwem po krzakach,bo uważam ten przepis za delikatnie mówiąc nie trafiony).Powiedziałem mu ,że nie pracuje,wtedy zaczął mnie straszyć sądem grockim.
Prawda jest taka,że pracuje dorywczo na czarno,dlatego nie ma skąd ściągnąć tych pieniędzy,a zapłacić nie za bardzo mogę bo mam na utrzymaniu matkę no i siebie.Chyba,że jakieś sumy w granicach 100zł miesięcznie...
Proszę o radę jak z tej sytuacji wybrnąć i jakie mogą być konsekwencje nie zapłacenia.
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Wojciech Kłoskowski (Admin)
Admin
graph
Użytkownik offline Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Odp.:Niezapłacone mandaty 2008/11/04 22:02 Oklaski: 5  
Odpowiadając krótko: najpierw poborca przeprowadzi egzekucję z całego Pana majątku (nie tylko z wynagrodzenia za pracę, którego Pan "nie ma"), a później poszuka innych instrumentów prawnych aby przymusić Pana do płacenia. Niestety dla Pana są skuteczne medody, które w konsekwencji spowodują, że Pan zapłaci.
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Idź do góry Odpowiedz
Pobierz nagłówki ostatnich postów.