Forum eprawnicy
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.
Zapomniałeś hasło?
niesplacone dlugi meza (1 wejść)
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: niesplacone dlugi meza
animod (Użytkownik)
graphgraph
Użytkownik offline Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
niesplacone dlugi meza 2008/10/19 14:30 Oklaski: 0  
Witam, mąż zaciągnął kredyty w czasie trwania małżeństwa , obecnie ich nie spłaca,ja nic o nich nie wiedziałam i nie podpisywałam niczego. Mam rozdzielność majątkową ale niestety tych kredytów ona nie obejmuje, jesteśmy w separacji sądowej czy jest taka możliwość ze będę musiała je teraz spłacać ?
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Wojciech Kłoskowski (Admin)
Admin
graph
Odp.:niesplacone dlugi meza 2008/10/21 22:48 Oklaski: 5  
pytanie kiedy kredyty były zaciągnięte, czy faktycznie nie wyrażała pani zgody na ich zaciągnięcie, z jaką datą ustała między Państwem wspólność
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
stefasy0 (Użytkownik)
graphgraph
Odp.:niesplacone dlugi meza 2009/06/15 21:55 Oklaski: 0  
jeśli dług został zaciągnięty po podpisaniu rodzielności majątkowej to nic nie musisz płacić, ani złotówki, to wyłącznie jego długi. Jeśli dług został zaciągnięty przed podpisaniem rozdzielności to niestety wierzyciel może wystąpić do sądu przeciwko Wam obojgu o spłatę wierzytelności, mimo, że nie ma CIę na umowie. Dostałaś jakieś wezwania do zapłaty? BO jeśli wiesz o tych długach tylko od męża, a nie dostałaś pisma od wierzycieli to nic nie rób, nic nie płać.
Idź do góry Odpowiedz
Pobierz nagłówki ostatnich postów.