Forum eprawnicy
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.
Zapomniałeś hasło?
Odp.:Po stwierdzeniu nabycia spadku - mieszkanie (1 wejść)
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: Odp.:Po stwierdzeniu nabycia spadku - mieszkanie
AnnaMo (Użytkownik)
graphgraph
Użytkownik offline Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Mieszkanie w spadku 2008/07/16 01:38 Oklaski: 0  
Witam, Otrzymałam w spadku 1/2 mieszkania stanowiącego odrębną własność, obecnie czekam jedynie na uprawomocnienie. Chciałabym się dowiedzieć jakie formalności teraz muszę wypełnić (m.in. w spółdzielni) aby mieszkanie stało się własnością moją i drugiego spadkobiercy? Jeśli chodzi o sprawy skarbowe to wiem, że w terminie 1 miesiąca od uprawomocnienia muszę złożyć formularz SD-Z1 w celu zwolnienia z podatku od spadku, ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji o tym jak dalej załatwiać sprawę własności mieszkania. Oczywiście wybieram się do spółdzielni aby się wszystkiego dowiedzieć, ale wolałabym przedtem być trochę w temacie. Nie wiem czy w dobrym dziale umieściłam pytanie :).
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.

Edytowany przez: marketing, w: 2009/01/07 22:16
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Wojciech Kłoskowski (Admin)
Admin
graph
Użytkownik offline Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Odp.:Po stwierdzeniu nabycia spadku - mieszkanie 2008/08/01 23:05 Oklaski: 5  
za 21 dni trzeba będzie wystąpić o wydanie postanowienia ze stwierdzeniem prawomoćności i na podstawie tego dokumentu wyst ąpoić do sądu wieczystoksięgowego
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Idź do góry Odpowiedz
Pobierz nagłówki ostatnich postów.